ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Αυτόνομη θέρμανση σε πολυκατοικία

  Η εγκατάσταση αυτονομίας σε παλιές ή και νεότερες πολυκατοικίες είναι σήμερα εφικτή με την προσθήκη του κατάλληλου εξοπλισμού στην υπάρχουσα εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται αλλαγές στις σωληνώσεις της κεντρικής θέρμανσης όπως επίσης δεν χρειάζεται και κανενός είδους άλλη επέμβαση πέραν της προσθήκης στα σώματα καλοριφέρ ενός θερμοστατικού διακόπτη και του κατανεμητή θέρμανσης.

 

 Αυτόνομη θέρμανση σε πολυκατοικία χωρίς μετατροπές στις σωληνώσεις

 Είναι γνωστά τα μειονεκτήματα των κεντρικών θερμάνσεων στις πολυκατοικίες, ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις όπου έχουμε συμβατικό δισωλήνιο σύστημα. Αυτές οι εγκαταστάσεις λειτουργούν με κάποιο ημερήσιο πρόγραμμα μέσω χρονοδιακόπτη.

  Τα συνηθέστερα προβλήματα σε αυτή την περίπτωση είναι η διαφωνία των ένοικων για το ωράριο λειτουργίας, οι διαφορές θερμοκρασίας στα διαμερίσματα και κυρίως οι χρεώσεις που συνήθως δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές καταναλώσεις του διαμερίσματος.

Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι

  • Η δίκαιη καταγραφή και χρέωση των διαμερισμάτων σύμφωνα με την πραγματική τους κατανάλωση
  • Η δυνατότητα του ενοίκου / χρήστη να ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο χώρο του.

  Με τον έλεγχο αυτών των παραμέτρων επιτυγχάνουμε αυτόνομη χρήση της θέρμανσης στο διαμέρισμα, σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

 

Πως γίνεται η μετατροπή

 Σε κάθε σώμα καλοριφέρ αντικαθιστούμε τον διακόπτη με θερμοστατική βαλβίδα και προσαρμόζουμε στην επιφάνεια του σώματος τον ασύρματο θερμιδομετρητή.  Ο χρόνος εγκατάστασης σε κάθε διαμέρισμα είναι ελάχιστος.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ακολουθεί η πλήρωση και η δοκιμή του δικτύου. Η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης σε μία πολυκατοικία γίνεται αυθημερόν χωρίς παρεμβάσεις στο δίκτυο σωληνώσεων στα σώματα καλοριφέρ.

Για την εφαρμογή του συστήματος θερμιδομέτρησης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών