Καμινάδα Φυσικού Αερίου Πολυκατοικίας

Λύστε τα προβλήματα στατικότητας και υγροποιήσεων στις παλιές καπνοδόχους

ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ ΑΕΡΙΟΥ

Εγκατάσταση καμινάδας inox διπλού τοιχώματος

Kατάλληλη για κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε πολυκατοικία.

Η αντικατάσταση της καμινάδας σε κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας επιβάλλεται στην περίπτωση αλλαγής του καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και στην περίπτωση εμφάνισης υπερβολικών υγροποιήσεων.

 

ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο ως καύσιμο (και λόγω της σύστασής του) έχουμε περισσότερα Εγκατάσταση Καμινάδας INOX Καπνοδόχος Φυσικού Αερίου ή Πετρελαίουυγρά σαν προϊόντα καύσης με αποτέλεσμα σε καμινάδες που δεν είχαν κατασκευαστεί για αυτό το σκοπό, να παρατηρούνται υγροποιήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις διαβρώνουν και διαπερνούν την υπάρχουσα καμινάδα , είτε στον εξωτερικό τοίχο είτε ακόμη και μέσα στα διαμερίσματα μέσω της τοιχοποιίας.

Το σύστημα απαγωγής των καυσαερίων  είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή  και ασφαλή λειτουργία ενός συστήματος θέρμανσης με θάλαμο καύσης.  Στην περίπτωση  που έχουμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο η απαγωγή των καυσαερίων θα πρέπει να καταλήγει στο περιβάλλον με την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς σύσταση έτσι ώστε να έχουμε τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση σε ρύπους.

Το προτεινόμενο υλικό κατασκευής των καμινάδων κεντρικών θερμάνσεων είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας (inox) και αυτό γιατί είναι αδιάβρωτος από τα προϊόντα καύσης του φυσικού αερίου ή του πετρελαίου.
Μια σωστά μελετημένη καμινάδα κατασκευασμένη από τα κατάλληλα υλικά βοηθάει εκτός των άλλων και στην εξοικονόμηση ενέργειας , αφού ανεβάζει τον βαθμό απόδοσης της κεντρικής θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο ότι εμποδίζει τις υγροποιήσεις να μεταφέρουν λανθάνουσα θερμοκρασία στο ύπαιθρο.

 

Ο πλέον αποδεκτός τρόπος τεχνικά , για την αντικατάσταση της καμινάδας σας περιλαμβάνει 2 απλά βήματα…

  • Τη μελέτη και διαστασιολόγηση της διαμέτρου και του ύψους της καμινάδας από μηχανικό μας.
  • Την επιλογή μεταλλικής καμινάδας διπλού τοιχώματος από INOX (κατά προτίμηση AISI 304L) με ενδιάμεση πυράντοχη θερμομόνωση.

Με τα παραπάνω  διασφαλίζουμε μεγαλύτερο βαθμό απόδοσης του λέβητα , απόλυτη στεγανότητα και μηδενικές διαβρώσεις.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ ΚΑΜΙΝΑΔΑ;

kaminada-fysikoy-aerioyκαμινάδα φυσικού αερίουΟι καμινάδες INOX διπλού τοιχώματος με θερμομόνωση δεν κάνουν απλή στεγανοποίηση διατηρούν  αλλά διατηρούν και την προβλεπόμενη θερμοκρασία των καυσαερίων μέχρι το στόμιο εξόδου .

Με αυτό τον τρόπο έχουμε εξοικονόμηση καυσίμου αφού δεν παρουσιάζονται απώλειες θερμότητας στα τοιχώματα της καμινάδας. Αντίθετα αυτό το ποσό θερμότητας διοχετεύεται μέσω των τοιχωμάτων του λέβητα στο δίκτυο θέρμανσης.

Στην περίπτωση αντικατάστασης της καμινάδας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, η μελέτη της καμινάδας γίνεται εξαρχής χωρίς να περιοριζόμαστε από την υπάρχουσα καμινάδα (όπως συμβαίνει με τις διάφορες εσωτερικές επενδύσεις).

Δηλαδή η νέα καμινάδα θα πρέπει να είναι σχεδιασμένη και υπολογισμένη για το υπάρχον σύστημα θέρμανσης.

Το υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως είναι το INOX 304  (ή INOX 316)  το οποίο μας παρέχει απεριόριστη εγγύηση και είναι πιστοποιημένο για διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι καμινάδες INOX είναι κυκλικής διατομής και εντελώς λείες εσωτερικά, με αποτέλεσμα να έχουμε εύκολη απαγωγή των καυσαερίων χωρίς τριβές.  Επίσης η λεία διατομή δεν επιτρέπει την επικάθηση υπολειμμάτων στα τοιχώματα που μακροπρόθεσμα μειώνουν την απόδοση του λέβητα.

  • Δεν δημιουργούν – εφόσον υπολογιστούν σωστά – υπερβολικές υγροποιήσεις και συμπυκνώματα που είναι όξινα και διαβρωτικά.
  • Δεν έχουν ανάγκη συντήρησης ή περιοδικού καθαρισμού.

 

ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ

Οι λέβητες συμπύκνωσης σε αντίθεση με τους συμβατικούς λέβητες, αποβάλλουν καυσαέρια σε χαμηλότερες  θερμοκρασίες.

Οι καμινάδες στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπολογιστούν σύμφωνα με τα δεδομένα που διαθέτει ο κατασκευαστής. Κοινό χαρακτηριστικό των καμινάδων αυτών είναι η αντοχή σε όξινα συμπυκνώματα αλλά και η στεγανότητά τους.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Το κόστος για την εγκατάσταση μιας καμινάδας σε πολυκατοικία, πέραν του ύψους και της διατομής (που προκύπτει ύστερα από μελέτη), εξαρτάται και από τη θέση.  Στην περίπτωση που θέλουμε αντικατάσταση καμινάδας, δηλαδή τη νέα καμινάδα στη θέση της παλιάς, το κόστος επιβαρύνεται με την αποξήλωση και αποκομιδή.

Σε κάθε περίπτωση διαθέτουμε εξειδικευμένα συνεργεία για σύντομη παράδοση του έργου, χωρίς τη χρήση σκαλωσιάς, χωρίς υπερβάσεις στο κόστος, με εγγύηση καλής λειτουργίας και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για μελέτη και εκτίμηση κόστους

ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ ΑΕΡΙΟΥ

Καμινάδα Φυσικού Αερίου Πολυκατοικίας

Εγκατάσταση καμινάδας inox διπλού τοιχώματος Kατάλληλη για κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε πολυκατοικία. Η αντικατάσταση της καμινάδας σε κεντρική θέρμανση πολυκατοικίας επιβάλλεται στην περίπτωση αλλαγής του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
levitas

Αλλαγή Λέβητα σε Πολυκατοικία

Αντικατάσταση λέβητα σε πολυκατοικία Ο λέβητας της κεντρικής θέρμανσης είναι ο υποδοχέας και εναλλάκτης θέρμανσης του καυστήρα. Ο λέβητας στην ουσία μεταφέρει το ποσό θερμότητας της καύσης, προς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

you're currently offline