ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ηλιακοί θερμοσίφωνες ζεστο νερό χρήσης

Ηλιακοί θερμοσίφωνες – Ηλιοθερμία

ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες μπορούν να τοποθετηθούν στην ταράτσα, σε κεραμοσκεπή ή ακόμη και στο έδαφος. Δεν χρειάζονται άδεια από την πολεοδομία για την εγκατάσταση ενώ ο μόνος περιορισμός είναι οι συνθήκες σκίασης στο σημείο που θα τοποθετηθούν. Μπορούν να συνεργαστούν με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης για την παραγωγή ζεστού νερού στις περιπτώσεις που έχουμε παρατεταμένη συννεφιά.

 

ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να συνεισφέρει στη θέρμανση μιας κατοικίας και να μειώσει δραστικά τις δαπάνες καυσίμου. Το ποσοστό συνεισφοράς εξαρτάται κυρίως από τη διαθέσιμη επιφάνεια των συλλεκτών. Με κατάλληλες διατάξεις αυτοματισμού τροφοδοτούμε την κεντρική η ατομική θέρμανση με ζεστό νερό για τη θέρμανση των χώρων. Το απομένων φορτίο που προκύπτει από τη ζήτηση καλύπτεται από το κύριο μέσο θέρμανσης (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας κτλ.).

 

 

ΤΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Σε συνεργασία με τους πιο αξιόπιστους κατασκευαστές αναλαμβάνουμε την προμήθεια και εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.  Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας σε αυτό το πεδίο είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή γιατί :

  • Σαν επένδυση έχει μικρό χρόνο απόσβεσης.
  • Είναι φιλική στο περιβάλλον.
  • Δεν δημιουργεί όχληση ή ρύπους στο σημείο της εγκατάστασης.
  • Εχει μικρό κόστος συντήρησης.

 

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα συστήματα ηλιοθερμίας είναι η ιδανική λύση για την παραγωγή ζεστού νερού, ειδικά για τη χώρα μας. Τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ακόμη και το χειμώνα, καθιστούν την εγκατατάσταση ηλιακών συστημάτων την πιο ελκυστική λύση για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, αφού λειτουργούν με μεγάλα ποσοστά αποδιδόμενης ισχύος.

Τα ηλιακά συστήματα μπορούν να συνεργαστούν με τις αντλίες θερμότητας, και τους λέβητες φυσικού αερίου για συνδυασμένη λειτουργία με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, και υψηλή ενεργειακή απόδοση.